نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه
به نام خدا و باسلام
جناب آقای رئیسی
ریاست محترم قوه قضائیه
شاید کمتر کسی از مقدار اعتماد امام خمینی (ره) به شما در سن ۲۸ سالگی مطلع باشند و اینکه چه ماموریتهای خطیری و به چه دلیلی به شما واگذار نموده بودند .
برای رسیدن به نقطه هدف این نامه ابتدا باید به بخشی از این سوابق بپردازم :
الف ) امام خمینی(ره) با شکلگیری مشکلاتی در برخی شهرهای کشور در نامهای از بیتوجهی مقامات عالیرتبه قضائی گلایه میکنند و برای عبور از این بحران ابراهیم رئیسی را در تاریخ ۲۳ دیماه ۶۷ مسئول رسیدگی به بحران میکنند. در حکم امام برای وی آمده است: «از آنجا که مقامات بالای قضایئی کشور هیچگونه حساسیتی در مورد مسائل تکاندهنده فوق ندارند، به حجج الاسلام آقایان نیّری و رئیسی، مأموریت داده میشود که طبق آنچه تشخیص میدهند، در چهارچوب اسلام عزیز، در موارد مذکور اقدام نمایند. باعث تعجب است که در نظام اسلامی چنین حوادثی اتفاق میافتد؛ ولی با کمال خونسردی اجرای احکام خدا تعطیل، و کارهای دیگر بر کار قضائی رجحان پیدا میکند».
ب) در تاریخ یک بهمن ۶۷، یک هفته بعد از نخستین مأموریت داده شده به حجتالاسلام رئیسی توسط امام خمینی(ره)، ایشان با نگرانی فراوان درباره حجم انبوه پروندههای راکد در حکمی مجدد، رئیسی را مسئول رسیدگی سریع به پروندههای خاک خورده میفرمایند. در حکم دوم امام برای رئیسی آمده است: «تمام پروندههایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است، و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حججالاسلام آقایان: نیّری و رئیسی قرار دهید، تا هرچه زودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست. به آقایان نیّری و رئیسی هم سفارش اًکید مینمایم که جهات شرعیه را کاملاً رعایت نمایند. والسلام»
در ادامه این حکم رئیسی نامهای به حضرت امام مرقوم میکند و از ایشان کسب تکلیف میکنند. در این نامه نوشته شده است: «محضر مبارک زعیم عالیقدر، رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(مدظلهالعالی). با سپاس بیکران از درگاه احدیت که اینجانبان را مشمول عنایت آن امام عزیز و بزرگوار قرار داده تا در اجرای احکام و حدود الهی گامی برداریم، مستدعی است نظر مبارک را امر به ابلاغ فرماییدکه دستور اختصاص به اجرای حدود الهی دارد یا شامل احکام صادره در مورد قصاص نفس نیز می شود؟
امام هم در جواب میفرمایند: «آنچه را که به شما مأموریت دادم تا به پروندههایی که در شورایعالی قضائی راکد مانده است پس از رسیدگی اجرا نمایید، در مورد حدود و قصاص است با حفظ جهات شرعیۀ آن».
ج ) امام خمینی(ره) ۱۰ روز پس از این مسئولیت هم، در حکمی مجدد مسئولیتهای بیشتری برعهده آقای رئیسی میگذارند.امام خمینی(ره) در این حکم با اشاره به «ضعفهای دستگاه قضائی» و «انتظار مردم در برخورد جدی با مسائل» به ایشان مسئولیتی جدید میدهند: «از آنجا که گزارشات متعددی در مورد ضعف دستگاه قضائی به اینجانب رسیده است، و مردم شریف و متعهد ایران انتظار برخورد جدیتری با مسائل مختلف را دارند، به حجتالاسلام آقای رئیسی مأموریت قضائی داده میشود فارغ از پیچ و خمهای اداری با دقت و سرعت آنچه حکم خداست در موارد مذکور اجرا نمایید. باید سعی کنید خدای ناکرده حقی از کسی ضایع نگردد. والسلام».
انتخاب نیروی جوان برای موتور محرکه انقلاب تنها شامل جنگ و دفاع و امنیت و جهاد نشد و نقطه موثر این جوانگرایی در قوه قضائیه نیز بود .
اما امروز این قاضی جوان ۲۸ ساله که شاگرد شهید بهشتی و شهید قدوسی بود و از همه مهمتر مورد اعتماد بزرگمرد تاریخ ایران بوده است و توانست با علم و سختکوشی و سلامت قضاوت پله پله ۳۰ سال در مناصب مختلف قضایی با پاکدستی شناخته شده بین مردم و توسط رهبری عزیز به بالاترین مراتب قوه قضائیه برسد .
جناب قاضی القضات گرامی
امروز چشم مستمندان و آسیب دیدگان و ذی حقان و دادخواهان از تبانی متهمان دانه درشت با برخی قضات خیانتکار و فاسد در سالهای گذشته به اعمال و دستورات شماست که با پاکسازی درونی در قوه این چشم های نگران را به آرامش دعوت کنید .
خانه تکانی شما شروع شده است و این کاملا مشهود است ولی موریانه های فساد در زیر ستونهای قوه شما خزیده اند تا پایه های اصلاح ساختار دستگاه قضا را از درون بپوسانند .
جناب آقای رئیسی هنوز عده ای ناامیدانه به اتفاقات مبارک شما نگاه میکنند .
ما بعنوان حزبی مستقل که مطالبات مردم را در میان آنان و کف خیابان جستجو میکند سعی میکنیم آسیبها را شناسایی و جمع آوری نموده و آمادگی داریم تا این نارضایتی های مستند مردم که بواسطه اعتماد به حزب امکان جمع آوری میباشد را بدون کوچکترین دخل و تصرفی به شما برسانیم تا دستور رسیدگی دهید تا پاسخ این پرونده ها از طریق حزب به افراد لازم برسد .
با تشکر ویژه
سیداحمدنبوی
دبیرکل حزب همت