” بازخوانی ، دقت و تحلیل یک حکم “
خلاصه ای از متن یک حکم تاثیر گذار
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجه الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته
آغاز دههی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربهها و دستاوردها و رهنمودهای انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوهی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزهئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمتآمیز، دوران جدیدی را که زیبندهی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان دادهاید.
نخست آنکه برای همهی فصول این سند و بندهای ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندیها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.
دوم آنکه در همهی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.
سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشهکنی فساد از درون قوه که مایهی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاهها و دادسراها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.
چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادیهای مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدفهای قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامهها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.
پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظهی این و آن را نکنید.
ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیتهای قوه استفاده کنید.
هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزهها و عوامل نفوذ و انحراف است.
هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و همافزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.
سید علی خامنهای
۱۶ اسفند ۱۳۹۷
احکام روسای قوه قضائیه در سال ۶۸ توسط رهبری معظم انقلاب اسلامی به آیت الله یزدی و در مرداد ۷۸ برای آیت الله شاهرودی و مرداد ۸۸ برای آیت الله آملی لاریجانی هیچکدام دارای مضامینی اینچنین ضد فساد و انقلابی بودن ، پاکسازی داخلی و مردمی بودن ، اعتماد سازی و ملاحظه ی این و آن را نکردن نبوده است ، خصوصا که حکم نفر آخر بر اساس زمان قانونی باید ۲۳ مرداد ۹۸ به پایان می رسید ولی حکم رهبری در انتصاب آیت الله آملی لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام فضایی را ایجاد کرد که ایشان زودتر از موعد، درخواست استعفا از ریاست قوه قضائیه یعنی ۶ ماه قبل از پایان دوره خود بدهند و سیدابراهیم رئیسی با متن حکمی که در بالا آمد مسئولیت قوه ای را بپذیرد که بمراتب ویرانتر از قوه قضائیه تحویلی آیت الله شاهرودی از آیت الله یزدی بود و اما امروز یعنی حدود ۶ ماه پس از انتصاب آقای رئیسی بر همگان مشخص شد که امانت دار خوبی برای تک تک پاراگراف های حکم انتصاب خود بوده اند .
شناسایی فسادهای داخل قوه قضائیه، دستگیری و محاکمات جدی و محکم و همچنین دستگیری باندهای دانه درشت دولتی و بخش خصولتی و بانک ها و سرعت و دقت در محاکمات بصورت علنی بارقه هایی از امید را در مردم زنده کرده است ، عدم ملاحظات فامیلی و خویشاوندی با مسئولین درجه اول کشور در مبارزه با فساد چه در داخل قوه و چه در دیگر بخشهای کشور و همچنین نهراسیدن از حجم وسیع برخی از تخلفات که دامنگیر چهره های خاص نیز شده است از ویژگیهای رئیس جدید قوه قضائیه میباشد و البته برخی شبه روشنفکران و با کمک رسانه های ضد انقلاب و دشمنان تاریخی ایران اسلامی در صدد القا مقطعی بودن و یا جناحی بودن این قدمهای موثر در میان مردم میباشند که تداوم این مبارزات بار دیگر خلاف گویان را به پشیمانی و پرت و پلا گویی خواهد کشاند .
حزب همدلی مردم تحول خواه ( همت ) با تمام قوا در آستانه تشکیل کنگره بزرگ خود از این حرکت بزرگ انقلابی و اعتماد سازی در آحاد مردم از حضرتعالی تشکر و قدر دانی میکنیم و خود را به نمایندگی از بخش کوچکی از مردم حامی مبارزات جدی شما میدانیم و در این راه از هیچ کمکی فروگذار نخواهیم کرد.
سیداحمدنبوی
دبیرکل حزب همت