حزب همدلی مردم تحول خواه همت
حزب (همت)

مرامنامه

مرامنامه حزب همدلی مردم تحول خواه(همت)

 

قال رسول الله(ص) “کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته”؛

« همه شما سرپرست و مسئول هستید و درباره زیر دستانتان بازخواست می‌شوید . »

جهان‌بینی:

الفت، همدلی و تألیف قلوب یکی از مهمترین اهداف تربیتی و سیاسی و اجتماعی اسلام و یکی از ارزشمندترین دستاوردهای اسلام در جامعه آشفته و پراکنده جاهلی صدر اسلام و عصر نبی مکرم اسلام بود وهمچنان یکی از آموزه های مورد تأکید اسلام به شمار می رود. مردم مسلمان باید بخواهند تا با قرار دادن حبل‌الله به عنوان محور وحدت و اتحاد، به همدلی و همزبانی برسند و از زبان مشترک برای پیشبرد اهداف خود استفاده کرده و از هرگونه اختلاف رهایی یابند. البته تحقق این هدف زمانی خواهد بود که هر کسی با مسئولیت و نقش اجتماعی خود آشنا بوده و به آن پایبند باشد.

مبانی فکری و عقیدتی:

حزب همدلی مردم تحول‌خواه رسالت اساسی و اصولی خویش را انجام وظیفه و ادای تکلیف شرعی در تمام برهه های زمانی و مکانی و رسیدن به خشنودی خداوند می داند و در این راستا، تمام تلاشش را بر دوری از هرگونه ناخالصی و شرک های آشکار و پنهان خواهد نمود. دین اسلام و شریعت اثنی عشری مبنای اعتقادی اعضای حزب می باشد و در ترویج این افکار تمامی مساعی خود را بکار خواهد بست.

اهداف:

این حزب، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را سندی در تعیین هویت ملی قلمداد نموده وتاکید موکدی بر اجرای تمام  اصول و محتوای آن دارد. قانون اساسی بر محور اندیشه ولایت مطلقه فقیه، حاکمیت ملت و تحکیم و استقلال قوا پایدار شده و در چارچوب مبانی مردم سالاری دینی و انتخابات آزاد، نمود عینی پیدا می کند. همچنین ورای ایجاد تغییرات بنیادین در راستای اعتماد سازی بین مردم و حاکمیت دست به مطالعات عمیق مبنایی خواهد زد تا بزرگترین هدف خود که رضای خداوند می‌باشد را از طریق ایجاد اعتماد میان مردم برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی  به منصه ظهور برساند.

 

راهبردهای کلان،سیاست‌ها و برنامه‌ها:

امروز با توجه به تمام تلاش ها و  مجاهدت های رزمندگان راه خدا و مدافعان ارزش های میهن، که انقلاب اسلامی در آن تحقق یافته و  نظام جمهوری اسلامی مستقر گردیده است؛ ضرورت نیاز به سازماندهی هر چه بیشتر نیروها و اقشار ملت روز به روز افزون تر میشود تا در پرتو آن بتوان به پیشرفت و توسعه میهن، دفاع از ارزش های انقلابی و اسلامی، جلوگیری از ایجاد هرگونه ظلم و استبداد، ساختن جامعه ای برخوردار از معنویت، برادری، همزبانی و زدودن مظاهر فقر و درماندگی از چهره میهن و ملت نائل آمد.

در این راستا حزب می کوشد در جهت تامین نیازهای اساسی مردم و با التزام به حق سرنوشت سازی آنها، ضمن پاسداشت ارزش ها و آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران- امام خمینی (ره)- و خون شهیدان عالی قدر و پیروی از ولی فقیه زمان ” حضرت ایت الله العظمی خامنه ای مد ظله العالی” رهبر معظم انقلاب، حامی تحکیم پایه های عقیدتی و بنیادین جمهوری اسلامی با سیاست‌ها و برنامه‌های زیر باشد:

  1. التزام حزب جهت فعالیت در چهار چوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
  2. دفاع کامل از اسلامیت و جمهوریت نظام
  3. تلاش در جهت ایجاد و ارتقاء امنیت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه
  4. تحریض و تشویق مردم بر مشارکت سیاسی از طریق تقویت نهادهای مدنی و احزاب
  5. دفاع از حقوق اساسی و مدنی تمام شهروندان ایرانی از هر زبان، قوم و مذهب و تلاش برای ایجاد همدلی میان اقوام مختلف با محوریت رهبری و احترام متقابل با هدف اتحاد ملی و منافع ملی
  6. اعتقاد به تلاش در ایجاد تعامل میان احزاب بین المللی از طریق تقویت سازمان ها و نهاد های بین الملل اسلامی و توسعه روابط حسنه و دوستی در سیاست خارجه بر اساس منافع ملی
  7. تلاش برای ایجاد زمینه های مشارکت و فراهم نمودن بستری برای حضور فعال جوانان در تمامی زمینه های اجتماعی- اقتصادی- سیاسی و علمی از طریق ایجاد ساز و کارهای شایسته سالاری متناسب با استعدادها و توانایی ها
  8. اعتقاد بر توسعه و تحکیم آزادی های مشروع و دفاع از ازادی احزاب، حقوق شهروندی، اجتماعات، قلم و بیان، و ایجاد سازمان های مردم نهاد(سمن ها) در راستای افزایش مشارکت اجتماعی و علمی اقشار مختلف جامعه خصوصا جوانان.
  9. تقویت و اشاعه فرهنگ بردباری سیاسی ویرقراری روابط با دیگر احزاب و گروه ها بر اساس پایبندی به اصول احترام و حفظ حقوق متقابل
  10. حمایت از حضور فعال زنان در صحنه های اجتماعی- سیاسی و اقتصادی با اعطای مسئولیت های اداری و حزبی به آن ها بر مبنای شایسته سالاری
  11. تلاش برای برنامه ریزی در گسترش فعالیت بخش های خصوصی و تعاونی در عرصه های اقتصادی و در نهایت کاهش بیکاری و افزایش تولید ملی
  12. تلاش در جهت برقراری صلح و دوستی میان انسان و طبیعت با شعار تلاش برای زندگی سبز و ایجاد محیط زیست سالم
  13. تلاش در جهت سازمان‌دهی در تمام حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی، و آموزش افراد در نحوه مدیریت این حوزه‌ها
  14. ایجاد اشتیاق و انگیزه بین مردم خصوصا جوانان در انجام فعالیت های سیاسی خودجوش با رویکرد انقلابی انتخاباتی و دستیابی به کادری مجرب در سیاست کشور

رویکرد‌های کلی:

فرهنگی:

  1. دوری از فرهنگ دروغ، تهمت و افترا که متاسفانه در جامعه گسترده شده است و ایجاد بستری مناسب جهت ارائه پیشنهاد در مقابل نقد که اگر این اتفاق در جامعه فرهنگی کشور گسترش یابد کمتر شاهد بداخلاقی‌های متداول بین مسئولین و مردم خواهیم بود.

اقتصادی:

  • دفاع از اقتصاد مقاومتی بر مبنای نگاه مقام معظم رهبری(دام برکاته)
  • تلاش برای برنامه ریزی در گسترش فعالیت‌ بخش‌های خصوصی و تعاونی در عرصه‌های اقتصادی و در نهایت کاهش بیکاری و افزایش تولید ملی

 

اجتماعی:

  • حمایت از زنان و جوانان بعنوان دو عنصر اصلی حرکت رو به جلوی جامعه می‌باشد که می‌تواند توسعه اجتماعی را با نگاه امنیت اجتماعی مردم توسعه و تحکیم بخشد.
  • تلاش در جهت سازمان‌دهی در تمام حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی و آموزش افراددر نحوه مدیریت این حوزه‌ها

سیاسی:

  1. اعتقاد بر توسعه و تحکیم آزادی‌های مشروع و دفاع از آزدی احزاب، گروه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد برای ایجاد نهاد‌های سیاسی مبتنی بر آراء مردم
  2. دفاع از حقوق اساسی و مدنی تمام شهروندان ایرانی از هر زبان، قوم و مذهب و تلاش برای ایجاد همدلی میان اقوام مختلف با محوریت رهبری و احترام متقابل با هدف اتحاد ملی و منافع ملی

اجرائی و حقوقی:

  • دفاع از اساسنامه حزب جهت ایجاد تشکیلاتی منسجم در راستای توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر اساس روندی اجرائی و دقیق
  • تقویت و اشاعه فرهنگ بردباری سیاسی ویرقراری روابط با دیگر احزاب و گروه ها بر اساس پایبندی به اصول احترام و حفظ حقوق متقابل

 

حزب همدلی مردم تحول‌خواه التزام خود را به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه اعلام میدارد.

 

“و الحمدلله علی ما هدانا”

اساسنامه

اساسنامه حزب همدلی مردم تحول خواه (همت)

فصل اول: کلیات

ماده۱: حزب همدلی مردم تحول‌خواه تشکلی است که به استناد قانون فعالیت نحوه احزاب و گروه های سیاسی و آئین نامه آن تشکیل شده و در این اساسنامه به اختصار همت نامیده می شود.

ماده۲: محدوده جغرافیایی فعالیت حزب، ملی می باشد.

ماده۳:مرکز اصلی تهران در شهرک اکباتان،فاز ۱، بلوک c2، ورودی ۴، واحد ۴۵۰ است و در صورت لزوم می تواند پس از رسیدگی کمیسیون ماده ۱۰ در استان‌ها شعبه و در شهرستان ها با اطلاع فرمانداری دفتر ایجاد نماید.

تبصره۱: نشانی دفتر مرکزی، شعب استانی و دفاتر و تغییرات بعدی آنها به اطلاع وزارت کشور خواهد رسید در غیر اینصورت استناد به آن معتبر نخواهد بود.

تبصره۲: دفتر مرکزی، شعب استانی و دفاتر شهرستانی حزب نمی تواند در اماکن دولتی و مسکونی استقرار یابد.

ماده۴: حزب و اعضاء حزب التزام خود را به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه اعلام می دارد.

فصل دوم: عضویت

ماده۵: شرایط عضویت:

  1. اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه
  2. تابعیت ایرانی
  3. پذیرش مفاد مرامنامه و اساسنامه
  4. عدم سوء پیشینه کیفری موثر
  5. سن حداقل ۱۸ سال تمام
  6. عدم انطباق متقاضی عضویت با اوصاف مقرر در ماده ۵ قانون احزاب
  7. اعتقاد به دین اسلام و دیگر ادیان مورد تایید قانون اساسی جمهوری اسلامی
  8. تعهد به رعایت منشور اخلاقی و اصول انضباطی حزب

ماده۶ : انواع عضویت:

  1. عضو حزب: داوطلب واجد شرایطی که مراحل عضویت حزب را گذرانده و با پذیرش اساسنامه حزب دارای تعهدات و حقوق حزبی مطابق اساسنامه حزب می باشد.
  2. عضو موثر حزب: اعضای هیات موسس، شورای مرکزی، دبیرکل، بازرسان،مسئولان شعب استانی اعضای موثر حزب می باشد.

تبصره: عضویت در یک حزب ملی و استانی به طور همزمان منعی ندارد ولی هیچ شخصی نمی تواند به صورت همزمان عضو موثر بیش از یک حزب ملی یا استانی باشد.

ماده۷: خاتمه عضویت در موارد زیر امکان پذیر است:

  1. استعفا بصورت کتبی
  2. اخراج بنا به درخواست اکثریت اعضای شورای مرکزی یا حداقل ۲۰/۱ اعضای اصلی حزب و تصویب مجمع عمومی
  3. فوت
  4. از دست دادن هر یک از شرایط عضویت مندرج در ماده ۵ اساسنامه
  5. حکم قطعی دادگاه صالحه مبنی بر محرومیت از حقوق اجتماعی
  6. احراز انطباق وضعیت عضو حزب با موارد مذکور در ماده ۵ قانون

تبصره: اعضای موثر احزاب منحل شده ای که در زمان انحلال عضو موثر باشند و انحلال حزبشان به حکم دادگاه و به دلیل ارتکاب جرم بوده است به مدت ۵ سال از حق تاسیس و با عضویت در احزاب محروم می باشند.

فصل سوم:  ارکان و تشکیلات حزب

ماده ۸.: هیات موسس اشخاص حقیقی می باشند که امور مربوط به تاسیس و و ظایف مرتبط را پیگیری نموده و برای دریافت مجوز تاسیس و پروانه فعالیت اقدام می نمایند و دارای اختیارات زیر می باشند:

  1. انجام کلیه مقدمات تاسیس
  2. دعوت برای برگزاری مجمع عمومی تاسیس تشکل حداکثر ۶ ماه پس از صدور مجوز تاسیس حزب
  3. برگزاری مجمع عمومی موسس و تاسیس دفاتر رسمی مطابق ماده ۶ قانون و ارائه اسناد مربوطه به کمیسیون

تبصره: هیات موسس دارای رئیس، نائب رئیس و خزانه دار خواهد بود.

ماده۹:ارکان حزب عبارتند از :

  1. هیأت مؤسس
  2. مجمع عمومی
  3. شورای مرکزی
  4. دبیرکل
  5. بازرسان
  6. مسئولین شعب استانی

ماده ۱۰: مجمع عمومی بالاترین رکن حزب است که طبق مرامنامه و اساسنامه از اجتماع اعضای حزب تشکیل می شود. حد نصاب رسمیت مجمع عمومی در نوبت اول نصف بعلاوه یک اعضای حزب می باشد و نصاب اعتبار تصمیمات مصوبات مجمع عمومی نیز نصف بعلاوه یک حاضرین می‌باشد.

تبصره۱: مجمع عمومی عادی سالی یکبار و حداقل یکماه قبل از پایان دوره مسئولیت شورای مرکزی یا بازرسان برگزار می شود. مجمع عمومی فوق العاده در موارد لزوم و با پیشنهاد ۳/۲ اعضای شورای مرکزی یا ۳/۱ اعضای اصلی با دستور کار انحلال حزب، اصلاح مرامنامه و اساسنامه و عزل شورای مرکزی وفق مفاد اساسنامه برگزار می شود.

تبصره۲: در صورتی که مجمع عمومی در نوبت اول به حد نصاب نرسد مجمع عمومی نوبت دوم حداقل دو هفته و حداکثر یک ماه بعد تشکیل خواهد شد. مجمع عمومی نوبت دوم با حضور هر تعداد از اعضای اصلی رسمیت می یابد و اعتبار تصویب هر موضوعی در آن مانند مجمع عمومی نوبت اول خواهد بود.

تبصره ۳: دعوت برای شرکت در مجمع عمومی از طریق اعلان در روزنامه کثیر الانتشار یا دعوت کتبی یا روش های نوین ارتباطی صورت می گیرد. آگهی تشکیل مجمع عمومی نوبت اول حداقل ۲۰ روز و نوبت دوم حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع عمومی در روزنامه تعیین شده درج خواهد شد یا دعوتنامه به آخرین نشانی اعلامی توسط اعضا ارسال خواهد شد. دستور جلسه مجمع عمومی بایستی بطور کامل در آگهی یا دعوتنامه درج شود.

تبصره۴: حداقل دو هفته قبل از برگزاری مجمع عمومی مراتب باید به صورت کتبی به کمیسیون اعلام تا نماینده ای جهت نظارت اعزام شود.

تبصره۵: مجمع عمومی توسط هیات رئیسه ای مرکب از رئیس، نائب رئیس و منشی که توسط اکثریت اعضای حاضر در مجمع عمومی انتخاب می شوند، اداره می شود. هیات رئیسه مجمع اداره جلسه را مطابق مفاد اساسنامه و دستور جلسه مندرج در آگهی یا دعوتنامه به عهده داشته و موظف است صورتجلسه برگزاری مجمع عمومی را مطابق فرم الگو تنظیم و همراه برگه مشخصات فردی منتخبین حداکثر یک هفته پس از برگزاری مجمع عمومی به وزارت کشور ارسال نماید تا توسط کمیسیون مورد رسیدگی قرار گیرد.

تبصره۶: در صورتی که دبیرکل و شورای مرکزی در مهلت مقرر اقدام به برگزاری مجمع عمومی ننماید بازرسان اقدام به دعوت برای برگزاری آن خواهد نمود. در صورت عدم اقدام بازرسان ۳/۲ اعضای اصلی حزب می‌توانند هیاتی را برای برگزاری مجمع عمومی تعیین نمایند.

اقدامات مذکور بایستی با هماهنگی قبلی کمیسیون صورت گیرد.

ماده ۱۱: مجمع عمومی دارای وظایف زیر می باشد:

  1. عزل اعضای شورای مرکزی
  2. انتخاب اعضای شورای مرکزی برای مدت ۲سال و بازرسان برای مدت یکسال
  3. تصویب انحلال حزب و انتخاب هیات تصفیه با رعایت فصل ششم اساسنامه
  4. تغییر در مرامنامه و اساسنامه حزب با رای دو سوم اعضای مجمع عمومی
  5. تعیین خط مشی کلی و تصویب راهبردها و برنامه های کلان حزب
  6. استماع و رسیدگی به گزارش شورای مرکزی و بازرسان و بررسی عملکرد حزب در دوره گذشته
  7. استماع گزارش دبیر کل از روند فعالیت
  8. تصویب قطعنامه پایانی مجمع عمومی
  9. تصویب آئین نامه نحوه اداره مجمع عمومی با پیشنهاد شورای مرکزی
  10. تصویب ترازنامه و بودجه حزب
  11. تعیین میزان حق عضویت سالانه
  12. تعیین روزنامه کثیر الانتشار جهت درج آگهی و دعوتنامه حزب

تبصره۱: حزب موظف است تغییرات مرامنامه، اساسنامه، شورای مرکزی، دبیرکل و بازرسین و صورتجلسه برگزاری مجامع عمومی خود را به کمیسیون ارسال نماید و هرگونه تغییر در مرامنامه، اساسنامه و ارکان حزب همت در صورتی معتبر است که به تایید کمیسیون ماده ۱۰ رسیده و در روزنامه رسمی درج شود.

تبصره۲: عزل اعضای شورای مرکزی بنا به پیشنهاد بازرسین با درخواست ۳/۱ اعضای اصلی و با اطلاع قبلی کمیسیون در دستور کار مجمع عمومی قرار می‌گیرد و باید به تصویب ۳/۲ اعضای اصلی مجمع عمومی برسد. در صورت عزل اعضای شورای مرکزی، مجمع عمومی برای مدت باقیمانده از دوره قانونی اقدام به انتخاب اعضای جدید برای شورای مرکزی خواهد نمود. اعضایی که از سوی مجمع عمومی از عضویت در شورای مرکزی عزل شده‌اند نمی توانند داوطلب عضویت در شورای مرکزی جایگزین شوند.

تبصره۳: احکام و تاییدیه اولیه منتخبین شورای مرکزی و بازرسان توسط هیئت رئیسه مجمع عمومی صادر خواهد شد.

ماده۱۲: شورای مرکزی:

شورای مرکزی متشکل از ۲۱ نفر اصلی ۵ نفر عضو علی البدل می باشد که توسط مجمع عمومی برای مدت۲ سال انتخاب می شوند. شورای مرکزی مسئولیت هدایت و تحقق اهداف حزب را بر عهده دارد.

تبصره۱: در صورت فوت، استعفاء یا عزل هر یک از اعضای اصلی شورای مرکزی به ترتیب اعضای علی البدل جایگزین خواهند شد.

تبصره۲: جلسات شورای مرکزی حداقل هر ماه یک بار و با حضور ۳/۲ اعضا برگزار می شود و مصوبات آن با رای اکثریت اعضای حاضر معتبر خواهد بود. عدم حضور هر یک از اعضا در ۳ جلسه متوالی یا ۵ جلسه متناوب بدون عذر موجه(با تشخیص شورای مرکزی) در حکم استعفا از شورای مرکزی محسوب شده و به ترتیب اعضای علی البدل جایگزین خواهند شد. اعضای علی البدل می توانند بدون حق رای در جلسات شورای مرکزی شرکت نمایند. مصادیق غیبتهای موجه و غیرموجه طی آئین نامه­ای توسط شورای مرکزی تعیین خواهد شد.

تبصره۳: انتخاب مجدد اعضای شورای مرکزی برای دور های بعدی بلا مانع بوده و شورای مرکزی موظف است حداقل یک ماه قبل از پایان دوره تصدی، انتخابات شورای مرکزی جدید را با هماهنگی وزارت کشور برگزار و نتیجه را ظرف یک هفته به آن وزارتخانه اعلام نماید.

ماده۱۳:اختیارات و وظایف شورای مرکزی:

  1. انتخاب، قبول استعفاء و عزل دبیر کل
  2. انتخاب، قبول استعفاء و عزل اعضای هیات اجرایی(مسئولین واحدها)
  3. قبول استعفا اعضای شورای مرکزی
  4. تدوین سیاست های کلان(در چارچوب مرامنامه و اساسنامه) و ارائه آن به مجمع عمومی برای تصویب
  5. پیشنهاد آئین نامه ها و دستور العمل های حزب به مجمع عمومی برای تصویب
  6. نظارت بر عملکرد هیات اجرایی
  7. بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص گزارش‌های واصله از سوی بازرسان
  8. موافقت با تاسیس شعب استانی و دفاتر شهرستانی
  9. پیگیری مصوبات مجمع عمومی
  10. پذیرش عضویت اعضای جدید
  11. پیشنهاد میزان حق عضویت سالانه به مجمع عمومی
  12. تصویب تشکیلات و واحدهای مورد نیاز و تدوین شرح وظایف و اختیارات آنان
  13. پیشنهاد انحلال حزب به مجمع عمومی
  14. تصمیم گیری در خصوص پیشنهاد برگزاری هرگونه راهپیمایی و تجمع
  15. تهیه آیین نامه انتخابات شورای مرکزی و بازرسین حزب
  16. تصویب شرح وظایف تشکیلات و چارت شعب استانی و دفاتر شهرستانی

تبصره: برگزاری هر گونه تجمع و راهپیمایی پس از اخذ مجوز مطابق قانون و مقررات مربوطه خواهد بود.

ماده:۱۴دبیر کل عالی ترین مقام اجرایی حزب همت است که منتخب شورای مرکزی می باشد و از بین اعضای شورای مرکزی و با رای اکثریت نسبی آنان برای مدت۲سال انتخاب شده و ریاست آنرا بعهده دارد.

وظایف و اختیارات دبیر کل به شرح زیر است:

  1. اعلام دستور جلسه شورای مرکزی به اعضاء
  2. پیگیری و ابلاغ مصوبات شورای مرکزی و نظارت بر اجرای آن
  3. ارائه گزارش سالیانه عملکرد حزب به مجمع عمومی
  4. پیشنهاد انتخاب، قبول استعفا و عزل اعضای هیات اجرایی به شورای مرکزی و صدور احکام مربوطه
  5. دعوت به برگزاری مجمع در موعد مقرر و اجرای مصوبات آن
  6. حفظ و حراست از اموال منقول و غیر منقول
  7. افتتاح و رسیدگی به حساب های حزب و پرداخت دیون و وصول مطالبات
  8. اقامه دعوی از طرف حزب و یا جوابگویی به دعاوی اشخاص حقیقی و حقوقی در کلیه مراجع قضایی و حل و فصل دعاوی از طریق سازش یا انتخاب وکیل
  9. پیشنهاد ایجاد تشکیلات و واحدهای مورد نیاز و شرح وظایف آنها به شورای مرکزی
  10. انتشار بیانیه ها و موضعگیری در خصوص مسائل و جریان های مختلف کشور از طرف
  11. پاسخگویی به شورای مرکزی در خصوص کلیه تصمیمات، اقدامات و عملکرد حزب
  12. اجرای مفاد تبصره ۲ ماده ۱۲
  13. اطلاع تشکیل دفاتر شهرستانی حزب به فرمانداری ها
  14. دریافت مجوز تاسیس شعب استانی

تبصره۱: یکی از اعضای حزب به پیشنهاد دبیر کل و تصویب شورای مرکزی بعنوان جانشین دبیر کل تعیین می گردد تا در غیاب وی وظایف او را انجام دهد.

تبصره۲: دبیر کل گزارش مجموعه اقدامات و فعالیت های حزب را در پایان هر سال شمسی جهت بررسی در اختیار کمیسیون ماده ۱۰ قانون قرار خواهد داد.

ماده۱۵:بازرسان:

بازرسان متشکل از ۳ نفر عضو اصلی و ۲ نفر عضو علی البدل از افراد آشنا به امور بازرسی می باشند، که توسط مجمع عمومی برای مدت یکسال انتخاب می شوند. بازرسان می توانند بدون حق رای در جلسات شورای مرکزی شرکت نمایند.

بازرسان دارای وظایف زیر می باشند:

  1. نظارت بر عملکرد شورای مرکزی، دبیر کل حزب
  2. نظارت بر عملکرد کمیته ها و واحد های اجرایی حزب
  3. بررسی کلیه دفاتر، اسناد و اوراق مالی حزب و ارائه گزارش انها به مجمع عمومی
  4. رسیدگی به گزارش های واصله در خصوص تخلفات اعضاء و ارائه گزارش آن به شورای مرکزی
  5. بررسی صحت روند امور در راستای انطباق با مرامنامه و اساسنامه حزب و ارائه گزارش بازرسی اعم از روند حسن انجام کار با تخلفات احتمالی ارکان به مجمع عمومی
  6. بررسی گزارش سالانه شورای مرکزی و دبیرکل
  7. نظارت بر اجرای مفاد تبصره ۲ ماده ۱۲

تبصره۱: اعضای شورای مرکزی و خویشاوندان سببی و نسبی درجه یک آنان نمی توانند متقاضی بازرسی حزب شوند.

تبصره۲: بازرسان نمی توانند در هیچ یک از ارکان و تشکیلات دیگر تشکل مسئولیت داشته باشند.

تبصره۳: کلیه اسناد و مدارک حزب اعم از مالی و غیر مالی در صورت درخواست بازرسان بدون قید و شرط باید بوسیله شورای مرکزی جهت بررسی در دسترس بازرسان قرار گیرد.

ماده۱۶:مسئولین شعب استانی:

حزب می‌تواند در صورت لزوم جهت گسترش فعالیت‌ها و اقدامات خود با کسب مجوز از کمیسیون در استان‌ها شعبه تاسیس نماید.

تبصره ۱: مسئول شعبه استانی حزب به پیشنهاد دبیرکل و تصویب شورای مرکزی انتخاب می‌گردد.

تبصره ۲: مسئولین شعب استانی می‌بایست در استان محل تاسیس شعبه مربوطه سکونت داشته باشند.

تبصره ۳: دفاتر شهرستانی با اطلاع فرمانداری تاسیس میگردد و مسئولین دفاتر شهرستانی به پیشنهاد دبیرکل و تایید شورای مرکزی انتخاب می شوند.

ماده ۱۷: هیات اجرایی

هیات اجرایی متشکل از مسئولین واحدهای اجرایی می باشد که از بین اعضای اصلی توسط دبیرکل انتخاب خواهند شد و وظایف زیر را بعهده دارند:

  • اجرای مصوبات مجمع عمومی و شورای مرکزی و موارد ارجاعی از سوی دبیرکل
  • برنامه ریزی و اداره امور اجرایی مربوطه و گزارش نوبه ای آن به دبیرکل
  • فراهم آوردن زمینه برگزاری کنگره پس از تصویب شورای مرکزی
  • واحدهای اجرایی عبارتند از:

مشاورین

معاونت ها

واحدها

سازمانها

کمیته ها

دفتر دائمی انتخابات

فصل چهارم: نحوه ارتباط دبیر کل با کمیسیون ماده ۱۰

ماده ۱۸: علاوه بر سایر موارد مندرج در این اساسنامه دبیر کل موارد زیر را به کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی ارسال می نماید:

  1. گزارش برگزاری مجامع عمومی و گزارش دبیرکل به آن
  2. کلیه بیانیه ها، اطلاعیه ها و بولتن ها
  3. یک نسخه از تمامی ائین نامه ها و دستور العمل های مصوب ارکان
  4. گزارش بازرسان
  5. گزارش هرگونه اجتماع یا راهپیمایی که به موجب قانون فعالیت احزاب و گروه های سیاسی برگزار می شود.
  6. گزارش اجمالی اقدامات معطوف به انتخاباتها و نتایج حاصله
  7. گزارش تعداد اعضای حزب و کاهش و افزایش آن بصورت سالانه
  8. اعلام آمار دفاتر و شعب تشکیل شده بصورت سالانه

فصل پنجم: منابع مالی و درآمدی

ماده۱۹: منابع مالی حزب عبارتند از:

الف) حق عضویت اعضاء

ب) کمک ها و هدایای نقدی و غیر نقدی اشخاص حقیقی و حقوق ایرانی

ج) وجوه حاصل از فعالیت های قانونی انجام شده در چارچوب موضوع فعالیت اهداف و اساسنامه

د) کمک ها و یارانه های دولتی

تبصره۱:حزب هیچگونه اشتغال به عملیات تجاری، اعتباری و انتفاعی نخواهد داشت.

تبصره۲ : دریافت هرگونه کمک مالی خارجی ممنوع می باشد.

تبصره۳: هر گونه استفاده حزب از منابع و امکانات دولتی دستگاه های اجرایی  موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ممنوع می باشد.

ماده ۲۰: : کلیه اسناد مالی و اوراق تعهد آور به امضاء مسئول واحد امور مالی و دبیر کل و مهر حزب معتبر خواهد.

ماده ۲۱:کلیه درآمدها، منابع، مصارف و هزینه های حزب در دفاتر قانونی ثبت و شرح و بیلان آن در پایان هر سال مالی برای بررسی در اختیار کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها قرار می گیرد.

تبصره۱: سال مالی حزب منطبق بر سال هجری شمسی بوده و همواره به پایان ماه اسفند ختم می شود.

تبصره ۲: کلیه درآمدها و وجوه حزب در حساب مخصوصی بنام دبیرکل و مسئول واحد امور مالی حزب نزد یکی از بانک‌های رسمی کشور نگهداری می‌شود.

فصل ششم: انحلال

ماده ۲۲ : اصل بر فعالیت مستمر حزب می باشد. با این وجود در صورت پیشنهاد ۳/۲ اعضای شورای مرکزی و تصویب دو سوم اعضاء مجمع عمومی و پس از تصویب کمیسیون ماده ۱۰ حزب منحل خواهد شد.

تبصره۱: در صورت انحلال حزب امور مربوط به تصفیه اموال آن با رعایت حقوق دولت زیر نظر دادگاه محل استقرار دفتر حزب با حضور نماینده وزارت کشور و نماینده دادستان محل انجام می شود.

تبصره۲: هر نوع فعالیت با عنوان حزب پس از انحلال ممنوع می باشد.

ماده ۲۳: فعالیت حزب در موارد زیر خاتمه می یابد:

  1. انحلال طبق اساسنامه و اعلام به وزارت کشور
  2. حکم دادگاه صالح مبنی بر انحلال
  3. توقیف پروانه فعالیت از سوی کمیسیون ماده ۱۰

تبصره۱: بدیهی است فعالیت حزب پس از رفع توقیف پروانه از سر گرفته خواهد شد.

تبصره۲: در صورت توقیف پروانه فعالیت حزب اجازه هیچ گونه فعالیتی نخواهد داشت.

فصل هفتم: مواد متفرقه

ماده۲۴: مکاتبات رسمی حزب با امضای دبیر کل و یا  جانشین  وی و با مهر حزب انجام می شود.

دبیر کل در حفظ سربرگ، مهر و نشان حزب دارای مسئولیت قانونی می باشد.

ماده۲۵: اقداماتی که در مرامنامه و اساسنامه پیش بینی شده و نیاز به کسب مجوز از مراجع قانونی ذیربط دارد، پس از کسب مجوز مربوطه قابل اجرا می باشد.

ماده۲۶: حزب موظف است در صورتی که در زمان انتخابات یا غیر آن با دیگر احزاب دارای پروانه فعالیت در مورد نامزدها یا نامزدهای انتخاباتی یا موارد دیگر ائتلاف نماید مسئولیت آن را پذیرفته و مراتب را به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ برساند.

ماده۲۷:تاسیس هرگونه شعبه و دفتر خارج از کشور ممنوع است.

ماده۲۸: مرامنامه و اساسنامه حزب همت پس از صدور پروانه فعالیت به هزینه موسسین در روزنامه رسمی چاپ و منتشر می شود.

این اساسنامه در هفت فصل و ۲۸ماده و ۳۵تبصره در تاریخ  ۰۱/۰۶/۱۳۹۸ به تصویب مجمع عمومی و در تاریخ…………………..به تایید کمیسیون ماده ۱۰ رسید.